Interieur

Het interieur van de bus is zelf ontworpen en gebouwd. Het is een praktisch interieur met voldoende ruimte om spullen op te bergen, maar waarin je je ook nog kunt bewegen.

Download hier het hele ontwerp

 

Ontwerp

In plaats van eerst een interieur te maken en dan alle spullen te plaatsen hebben we dit omgekeerd. Eerst is bedacht wat er in de bus moest passen en daarna het keukenblok om de watervoorraad, de benzinebrander en de gootsteen heen ontworpen. Een van de voordelen van de bus is meteen ook een nadeel. Hij heeft rondom ramen. De kastjes moesten dan ook tot onder het niveau van de ramen gemaakt worden. Verder is er á la Westfalia een klaptafeltje gemaakt om buiten te kunnen koken. Binnen is er de mogelijkheid om tegenover elkaar te zitten met een klaptafel die ook als klapdeur fungeert. De bank kan omgetoverd worden tot een tweepersoonsbed. Om lichte spullen op te slaan is er boven het bed nog een dakkast gemaakt waarin ook de speakers van de radio zijn verwerkt.

Materiaal

Omdat elke kilo die wordt ingebouwd de hele weg moet worden meegezeuld is het belangrijk om het interieur zo licht mogelijk te houden. Daarom is er als houtsoort voor 12mm populieren multiplex gekozen. Het totaalgewicht van het hele interieur inclusief de vloer is op 70 kg uitgekomen. Dit is minder dan de helft van het gewicht van een berken interieur.

Bekleding

Een jaar leven in een bus vraagt meer van de bekleding dan een weekendje weg kwa duurzaamheid. Goede ventilatie en voldoende lig- en zitcomfort zijn ook belangrijk. De bekleding van de bedbank is opgebouwd uit de volgende 4 lagen, van onder naar boven:

Verder zijn de standaard stoelen vervangen door ASS stoelen met veel meer comfort. De stoelen zijn opnieuw opgevuld en de zit is ingekort om de stoelen geschikt te maken voor in een bus.

Inbouw delen

In het interieur zitten een aantal inkoopdelen ingebouwd. Zo hebben we een compressorkoelbox van het merk Engel geïntegreerd. Er zit o.a. 2x 25 liter watertank en een uitneembare 2 pits Coleman benzinebrander in het keukenblokje. Op de spaarzame lege plekjes in het interieur zitten 12V en 220V stopcontacten. En het belangrijkste deel, het koffiezetapparaat zit op de kastjes gemonteerd.